Terrasweerbericht: grijp vandaag je kans, we tikken de 20 graden aan

28 april 2021 om 08:35 • Aangepast 28 april 2021 om 10:33
nl
Na bijna zes maanden kunnen we vandaag vanaf twaalf uur weer genieten van een drankje en een hapje op het terras. En het weer werkt zonder meer mee, zo beloven de deskundigen ons. "Uit de wind in de zon voelt het vanmiddag warm aan. Met temperaturen die op kunnen lopen tot 19 graden en plaatselijk misschien zelfs wel 20 graden", vertelt weervrouw Diana Woei woensdagochtend enthousiast.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Geleidelijk neemt volgens haar de bewolking woensdagmiddag vanuit het zuiden voorzichtig toe. Maar het blijft in onze provincie vrijwel overal droog met een mix van zon en wolken. En het enkele buitje dat wellicht gaat vallen, valt naar alle waarschijnlijkheid na zes uur woensdagavond als de terrassen weer dicht zijn.

Ben je in de gelegenheid woensdag tussen twaalf en zes uur even een terrasmoment te pakken, doe dat dan. Donderdag valt de terrasweervoorspelling namelijk een stuk minder uit. Een lagedrukgebied boven België bepaalt dan ook in onze provincie het weer.

Wachten op privacy instellingen...

Stuk kouder
Dit betekent volgens Woei vooral donderdagochtend veel bewolking en buien. In de loop van de middag wordt vanuit het westen van de provincie wel iets beter, maar met maximaal 13 graden is het een stuk kouder dan vandaag.

De temperatuur vrijdag is niet veel beter. Maar qua buien valt het dan volgens de weervrouw waarschijnlijk mee. Ook laat de zon zich zo nu en dan zien. En dat geldt zeker ook voor het weekend. "Wanneer de zon er zaterdag en zondag bij wil komen dan is het ondanks een temperatuur van maximaal 13 tot 14 graden best aardig terrasweer", concludeert Woei.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!