Markt heeft eindelijk weer potten en pannen: 'Het was een economisch drama' - Omroep Brabant
Video

Markt heeft eindelijk weer potten en pannen: 'Het was een economisch drama'

28 april 2021 om 19:00 • Aangepast 29 april 2021 om 09:34
nl
Het is niet alleen de dag van de versoepelingen voor de terrassen en de winkels, maar ook voor de weekmarkten. Daar zijn naast kramen met etenswaren en bloemen ook weer kooplui met schoenen, kleding, potten en pannen welkom. Zij mochten na maanden van afwezigheid hun waren weer luidkeels aanprijzen. Op de markt van Waalwijk was het woensdagmiddag meteen druk, maar bovenal ouderwets gezellig.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

"Ontmoet, praat en geniet. Maar vergeet ook vandaag de anderhalve meter niet." Op de markt van Waalwijk heeft 's lands bekendste boa het woensdag drukker dan ooit. 'Peter van de anderhalve-meter' is samen met twee andere collega's druk bezig om de bezoekers van de markt op een ludieke manier aan de coronaregels te herinneren. Klokslag twaalf uur woensdagmiddag ging de markt met food en non-food weer open.

"We zijn weer helemaal begonnen met de markt, maar de regels zijn er ook nog steeds", vertelt Peter die met veel handgebaren en zijn fluitje iedereen bij de les probeert te houden. Naast de drie artistieke boa's heeft de gemeente Waalwijk ook extra mensen rondlopen om de gelijktijdige heropening van de terrassen, winkels én de markt in goede banen te leiden. "Ja, komt u maar", roept Peter. "Afstand houden mensen, afstand houden."

"Ik had in die tijd twee wereldreizen kunnen maken, het is ongelofelijk."

Niet alleen de bezoekers van de markt hebben de afgelopen maanden de sfeer en de gezelligheid gemist van een 'gewone' markt, ook de marktkooplui hebben dat. "Het is ruim vier maanden geleden dat ik hier op de markt mocht staan", vertelt marktkoopman Frank de Laat. "Ik had in die tijd twee wereldreizen kunnen maken, het is ongelofelijk."

Half december 2020 ging ook voor de markt een gedeeltelijke lockdown in. "Het was een economisch drama", vertelt De Laat. "Het is best wel goed geregeld allemaal, maar financieel boer je wel achteruit. Ik hoop dat we nu weer vooruit kunnen kijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.