100 reusachtige klaprozen bij de Dommel in Son: 'Omdat het er tof uitziet'

28 april om 18:27 • Aangepast donderdag om 15:47
Omroep Brabant
Foto : Wilbert Maximus
Omroep Brabant
Klaprozen bij de Dommel (foto : Wilbert Maximus).
1/2 Foto : Wilbert Maximus
Honderd kunststof klaprozen van drie meter hoog staan sinds Koningsdag aan de Dommel bij de Planetenlaan in Son. "Het allerleukste vinden wij dat mensen nog een keer omkijken en glimlachen", zegt Nanny Houwen van Allemaal Tejater dat met de bloemen vooral voor gezelligheid en positiviteit wil zorgen.
Profielfoto van Jade Smith
Geschreven door
Jade Smith

Samen met Stans Egmond maakt Nanny decorstukken en pruiken van foam voor theaters, festivals en carnaval. Toen ze tijd over hadden omdat carnaval niet doorging, kwamen ze op het idee om reusachtige klaprozen te maken.

“We hadden voor de grap een klaproos van foam aan de Dommel gezet, gefotografeerd en er met Photoshop tientallen bij getekend. Het zag er zo tof uit”, zegt Egmond.

Weiland met waterbuffels
Samen maakten ze in drie maanden tijd nog 99 klaprozen en vroegen aan Staatsbosbeheer of ze die aan de kant van het riviertje de Dommel mochten plaatsen. “Wij vinden die plek heel mooi, omdat de weg hoog loopt en de Dommel laag ligt. Het is een prachtig uitzicht”, zegt Stans.

Die plek vond Staatsbosbeheer geen goed idee, maar van het weiland van waterbuffelboer Arjan Swinkels mochten ze wel gebruik maken. Hij splitste zijn weiland in tweeën. “Zo kunnen de waterbuffels niet bij de klaprozen. Maar het is en blijft een risico, voor hetzelfde geldt breken ze door het hek, omdat ze nieuwsgierig zijn”, zegt Stans.

Geen klapper voor Koningsdag
De klaprozen zijn niet speciaal voor Koningsdag bij de Dommel geplaatst. “Onze mannen hadden nu tijd over en konden ons mooi helpen”, lacht ze. De honderd klaprozen zullen nog een week aan de Dommel staan. Voor een ander project gaan vijftig van de honderd klaprozen op Bevrijdingsdag naar Oud-Beijerland. “Daar kunnen mensen dan ook van genieten”, zegt Stans. De andere vijftig worden verkocht.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...