Industrieconcern VDL wil plaatsgenoot Neways overnemen

30 april 2021 om 09:37 • Aangepast 1 mei 2021 om 09:23
nl
Het Eindhovense industrieconcern VDL Groep aast op het beursgenoteerde bedrijf Neways. Dat is een eveneens in Eindhoven gevestigd bedrijf, dat elektronische componenten voor bijvoorbeeld de auto-industrie maakt. De twee zijn met elkaar in gesprek, maar het is nog onzeker of een en ander uiteindelijk tot een overname leidt.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

VDL biedt 12,50 euro per aandeel (met dividend, een winstuitkering aan aandeelhouders) op Neways. Hoeveel in totaal gemoeid is met een eventuele overname wilde een woordvoerder van VDL niet zeggen. Hij wilde ook niet speculeren of de beursnotering van Neways na een overname in stand blijft. VDL zelf heeft die notering, als familiebedrijf, namelijk niet. "Ik kan niks zeggen, dit is echt pas een voorstel."

Aandeelhouder
Sinds 1995 is VDL al aandeelhouder van Neways en de onderneming heeft een belang van bijna 28 procent opgebouwd. Daarbij heeft aandeelhouder ZBG Capital zijn deelneming in Neways van ruim 28 procent inmiddels toegezegd. Daarmee heeft VDL dus al meer dan de helft van de aandelen Neways in handen.

Volgens VDL kan het bedrijf met Neways een sterkere positie krijgen in industrieën waar ze gezamenlijk actief zijn. Dat 'biedt meerwaarde voor klanten op het gebied van hoogwaardige elektronica en mechatronica', aldus VDL.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone