Brabants onderonsje in blessuretijd beslist, gevoelige nederlaag TOP Oss

30 april 2021 om 22:26 • Aangepast 1 mei 2021 om 11:37
Het Brabants onderonsje tussen de voetballers van FC Eindhoven en FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie werd vrijdagavond in blessuretijd beslist. De Eindhovenaren wonnen met 1-0. TOP Oss leed een gevoelige thuisnederlaag tegen Jong FC Utrecht: 0-4. Jong PSV speelde met 2-2 gelijk tegen Telstar. De gelijkmaker van de Eindhovenaren viel eveneens in blessuretijd.
Profielfoto van Corné Verschuren

FC Eindhoven - FC Den Bosch 1-0
Het zag er lange tijd naar uit dat het Brabantse onderonsje tussen FC Eindhoven en FC Den Bosch geen winnaar zou opleveren. In de eerste helft was FC Eindhoven de betere. De thuisploeg was via Jort van der Sande een aantal keren gevaarlijk. In de tweede helft kwamen de Bosschenaren beter voor de dag. Romano Postema kwam twee keer oog in oog met FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels maar wist niet te scoren. In blessuretijd bezorgde Joey Sleegers de thuisploeg alsnog de overwinning: 1-0.

Jan Lammers (TOP Oss) wint kopduel van Sanches Fernandes (Jong FC Utrecht) Foto: Orange Pictures.

TOP Oss - Jong Utrecht 0-4
De Ossenaren hebben tegen Jong FC Utrecht een gevoelige 4-0 nederlaag geleden. Halverwege stonden de bezoekers al met 2-0 voor. Jeredy Hilterman (strafschop) en Oussama Alou waren doeltreffend voor Jong FC Utrecht. Direct na rust kwam Jong FC Utrecht via opnieuw Hilterman op 3-0. TOP Oss zette daarna de bezoekers onder druk, maar de Ossenaren sprongen slordig om met de kansen. In de slotfase maakte Aurelio Oehlers nog een vierde doelpunt voor Jong FC Utrecht.

Shurandy Sambo (l. Jong PSV) in duel met Van Velzen (Foto: Orange Pictures).

Telstar - Jong PSV 2-2

Jong PSV heeft op de valreep een punt in de wacht gesleept tegen Telstar. De thuisploeg opende via Glynor Plet halverwege de eerste helft de score. Kort daarna trok Nigel Thomas de stand weer in evenwicht. Een kwartier na rust was het Frank Korpershoek die de thuisploeg weer op voorsprong zette. Telstar leek de overwinning op zak te hebben, maar daar stak in blessuretijd Emmanuel Matuta een stokje voor.