Loco-burgemeester: 'Brand bij Hoogendoorn heeft grote impact op het dorp'

2 mei 2021 om 15:27 • Aangepast 4 mei 2021 om 11:49
nl
"Deze brand maakt echt indruk." Loco-burgemeester Hans Tanis stond zondagochtend al snel bij de brand in Werkendam om zijn medeleven te betuigen met de familie Hoogendoorn van het gelijknamige timmer- en interieurbedrijf, waar de grote brand was uitgebroken.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Als loco-burgemeester kreeg hij rond kwart over acht zondagochtend al een seintje dat er brand was. "Vandaar dat ik hier ben geweest om te kijken en mijn medeleven te tonen", aldus Tanis. "Dit maakt echt indruk. Het is pijnlijk, zijn hele levenswerk gaat in vlammen op. Het heeft ook grote impact op het dorp. Hier werken 150 man, de derde generatie is een jaar of 25, 30 en staat te trappelen om het over te nemen. Pijnlijk."

Afwachten
Over de mogelijke slachtoffers kan de loco-burgemeester nog niets zeggen. "In de loop van de dag zal daar meer duidelijkheid over komen. Als gemeente moeten wij ook afwachten. Als het nodig is dan denken en helpen wij mee, maar de rol van de gemeente is beperkt. De brandweer en veiligheidsregio zijn leidend. Hopelijk wordt in de komende uren het sein brand meester gegeven en komt er duidelijkheid over de slachtoffers."

De arbeidsmigranten die vermist worden, woonden boven het bedrijf. Dat mag volgens Tanis ook. "De familie woont zelf naast het bedrijf. Zij waren thuis toen de brand uitbrak, maar konden gelukkig op tijd wegkomen." De loco-burgemeester heeft geen signalen gekregen dat er gevaar heeft gedreigd voor de omgeving. Er zou een lichaam zijn aangetroffen in de afgebrande woning, maar dat kon door de hitte en de onstabiele situatie nog niet worden geborgen.

Hart van het bedrijf
Tanis noemt het bedrijf belangrijk voor het dorp. "Er zijn hier zo'n veertig maritieme bedrijven op het industrieterrein en die werken veel samen met Hoogendoorn. Het hart van het bedrijf is geraakt. Maandag moeten ze pas op de plaats maken en daarna de lopende orders weer vlot trekken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.