Op Moederdag gezellig koken met tv-kok Danny Jansen

9 mei 2021 om 09:17 • Aangepast 10 mei 2021 om 11:05
nl
De liefste Brabantse mama's moeten zondag natuurlijk verwend worden met een heerlijk etentje! En omdat uit eten gaan er nog even niet in zit, heeft Danny Jansen, bekend van het televisieprogramma 'Lekker van Streek', een prachtig Moederdag menu bedacht! En die kan je vanuit huis klaarmaken tijdens de online kooksessie met Danny.
Profielfoto van Nicole Melchers
Geschreven door

Op zondag 9 mei is het Moederdag! En wat is nou leuker dan gezellig samen koken en je moeder verrassen met iets lekkers. Gewoon, omdat ze dit heeft verdiend.

Kook live mee!
Om 16.30 uur begint de live kooksessie op de Facebookpagina van Omroep Brabant. Iedereen kan gratis meedoen. Of je nou ontzettend gek bent op koken, of er eigenlijk niets van bakt maakt niets uit. Danny doet alles namelijk niet alleen alles voor, maar je kan hem ook vragen stellen. Dit kan je doen in de comments op Facebook, maar je kan ook met hem videobellen. Dan kan Danny goed met je meekijken.

Wat eten we?
Danny heeft voor Moederdag een speciaal menu samengesteld. Gebakken zalm met pesto tagliatelle, dille roomsaus met frisse salade en als nagerecht een chocolade frambozentoetje. De zalm kan je altijd vervangen door kip natuurlijk!

Boodschappenlijst
Om mee te doen heb je natuurlijk wel een aantal ingrediënten nodig. Hieronder vind je de boodschappenlijst voor 4 personen.

- 150 gram pure chocolade
- 550 ml slagroom
- Klein pak oma’s naturel cake
- 150 gram diepvriesframbozen
- 2 eetlepels frambozenjam
- 1 pot poedersuiker
- 3 kroppen little gem (of mini Romaine sla)
- 2 augurken
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 sjalot
- 2 mandarijnen
- 1 fles witte wijn, een beetje voor de saus en de rest voor mama.
- 4 moten zalm met huid à 150 gram
- 1 bos dille
- 600 gram verse tagliatelle
- 50 gram verse pesto
- Zout/peper

Heb je nog vragen of weet je nu al dat je Danny's hulp nodig hebt met een videocall op Moederdag? Neem dan contact met ons op via de Facebookpagina van Omroep Brabant.

Danny Jansen van Lekker van Streek
Danny Jansen van Lekker van Streek

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.