Dodelijk ongeval: celstraf voor bestuurder die dronken in auto stapte

4 mei 2021 om 18:11 • Aangepast 6 mei 2021 om 09:31
nl
Een beginnend bestuurder die in december 2019 op de A58 tegen een vrachtwagen aanreed, moet drie maanden de cel in. Hij had veel te veel gedronken, vier keer zoveel (0,76 promille) als een beginnend bestuurder mag drinken. Bij het ongeluk kwam zijn neef, die bij hem op de achterbank in de auto zat, om.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde 's nachts ter hoogte van tankstation Hoezaar bij Zegge. Met 130 kilometer per uur reed de bestuurder op de rechterbaan tegen de rijdende vrachtwagen aan. Een andere automobilist probeerde de ravage te ontwijken en botste, glijdend over de vloeistoffen op de weg, met zijn auto tegen een boom.

Blowen
De veroordeelde bestuurder was al eerder bij een ongeval betrokken en had ook al eerder een tijdelijk rijverbod gekregen voor blowen.

Het zicht was in de nacht van het ongeluk slecht door regen en volgens de bestuurder had hij de vrachtwagen niet gezien. De weg was er echter recht en de vrachtwagen had de verlichting aan.

Volgens de rechter in Breda had de bestuurder met drank op niet in de auto moeten stappen. Tijdens de zaak spraken ook twee zussen van de overleden neef. De familie eiste ook 27.500 euro als schadevergoeding maar die krijgt ze niet. De dader krijgt ook een voorwaardelijke straf van drie maanden met een proeftijd van 3 jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.