Video

Busje met mogelijk drugs gevonden voor fruithandel De Groot, man opgepakt

4 mei 2021 om 22:09 • Aangepast 6 mei 2021 om 09:59
nl
Een 29-jarige man is dinsdagavond in Breda aangehouden, omdat er mogelijk drugs en wapens in zijn bestelbusje zouden zitten. De verdachte hield zich in zijn voertuig op en werd pal voor een pand van fruithandel De Groot opgepakt. Dit bedrijf is al een poos het doelwit van criminelen via aanslagen na een onderschepping van 400 kilo cocaïne. Dinsdagavond laat meldt de politie 'nul aanleiding' te zien om een verband te leggen tussen het busje en de gebeurtenissen rondom De Groot.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

De politie kreeg dinsdagavond een melding dat op de woonboulevard aan de Kruisvoort in Breda een bestelbus stond waar drugs en wapens in zouden zitten. Die werd rond zeven uur aangetroffen. In de bestelauto vonden agenten verdachte pakketten, waar mogelijk drugs in zit.

De 29-jarige inzittende is gearresteerd. Een bergingsbedrijf heeft het busje weggetakeld. Diverse politiewagens reden met het voertuig mee. Wapens zijn vooralsnog niet aangetroffen, zegt een politiewoordvoerder. De bestelauto en de verdachte pakketten worden verder onderzocht.

'Nul aanleiding voor verband'
Over de opvallende vindplaats van het voertuig - bij de Bredase vestiging van fruithandel De Groot - zegt een politiewoordvoerder: "Wij zien vooralsnog nul aanleiding om een verband te leggen tussen gebeurtenissen rondom dit bedrijf en de vondst van vanavond."

Ook advocaat Taco van der Dussen, woordvoerder van De Groot, spreekt over een 'bizar toeval'.

Blunder justitie
De eigenaren en oud-medewerkers van de Gelderse fruithandel De Groot Fresh Group worden sinds de zomer van 2019 geconfronteerd met zware bedreigingen en aanslagen. Toen is een lading cocaïne aangetroffen in een van de fruittransporten en heeft het bedrijf de politie ingelicht. Afpersers eisten door middel van sms-berichten een vergoeding voor de geleden schade van 1,5 miljoen euro.

Nadat de politie de hoofdverdachte oppakte, kregen (ex-)medewerkers en familieleden van het fruitbedrijf te maken met geweld. Daar ging ook een enorme blunder van justitie aan vooraf. Gegevens van personeel van De Groot kwamen via het Openbaar Ministerie in strafdossiers bij onder anderen de verdachten terecht. Hierin stonden adresgegevens van de ruim 300 personeelsleden.

Handgranaat
Sindsdien regent het aanslagen en bedreigingen. Zo werd in januari vorig jaar een handgranaat op de stoep bij een zoon van een directielid gelegd, zijn woningen meermaals beschoten en is in november brand gesticht bij twee ex-medewerkers in Hedel, die daarbij gewond raakten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!