Video

Cellencomplex ontruimd nadat man (33) brand sticht in zijn cel

5 mei 2021 om 10:32 • Aangepast 6 mei 2021 om 10:14
nl
Een man van 33 die vastzat in het cellencomplex aan de Mijkenbroek in Breda heeft daar dinsdagavond in zijn cel brand gesticht. De brand werd rond halftien ontdekt. De man werd uit zijn cel gehaald en even later werden ook andere arrestanten uit hun cellen gehaald. Dit vanwege de rook. Er raakte niemand gewond.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De politie vermoedt dat de verdachte een aansteker zijn cel in heeft weten te smokkelen door deze te verstoppen in een lichaamsholte. Zo legt een woordvoerder uit. Vervolgens heeft hij zijn matras in de fik gestoken. Dit leverde volgens de woordvoerder nog het nodige gevaar op omdat de smeulende brand voor heel veel rook zorgde.

Ondanks dat wisten de twee arrestantenverzorgers die de brand ontdekten, deze snel te doven. Ze kregen hierbij veel rook binnen. En dat geldt ook voor de man die de brand stichtte. Alledrie zijn ze daarom uit voorzorg door ambulancemedewerkers onderzocht.

Opgevangen in busjes
In eerste instantie leek het erop dat de andere arrestanten in hun cel konden blijven, maar even later gaf de brandweer aan dat het complex uitgebreid gelucht moest worden vanwege de rook. De tien à twaalf arrestanten werkten volgens de politie goed mee aan de ontruiming.

Ze werden tijdelijk buiten op het terrein bij het cellencomplex opgevangen in arrestantenbusjes. Na het luchten van het complex kon iedereen weer terug.

Belediging
De verdachte van 33 die de brand stichtte, zit nog vast. Hij wordt woensdag verhoord. De politie heeft aangifte gedaan tegen hem. De man werd eerder dinsdag aangehouden voor een incident op het centraal station in Breda. Dit voor het beledigen van opsporingsambtenaren van de NS. Hij was op dat moment onder invloed van verdovende middelen en hij verzette zich tegen zijn aanhouding.

Het was volgens de politie dinsdag niet de eerste keer dat deze verdachte bij het cellencomplex werd binnengebracht. En ook bij eerdere gelegenheden verzette hij zich hevig.

Wel gefouilleerd
De verdachte is voordat hij in de cel werd gezet wel gefouilleerd. "Maar daarbij mogen we niet in lichaamsholten kijken", legt de politie uit. "Daarvoor moeten we speciaal toestemming vragen. En daarvoor zagen we hier geen aanleiding. Maar zelfs wanneer we die toestemming wél hadden gevraagd dan was deze in dit geval te laat gekomen om de brand te voorkomen."

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.