Villa Pardoes-oprichter Piet van Haaren (89) overleden: 'Zal gemist worden'

5 mei 2021 om 14:23 • Aangepast 8 mei 2021 om 18:01
nl
Piet van Haaren is zondag op 89-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend als de initiatiefnemer van Villa Pardoes in Kaatsheuvel.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Villa Pardoes is een verblijf naast pretpark de Efteling waar ernstig zieke kinderen gratis vakantie kunnen vieren met vrienden en familie. Van Haaren kwam op het idee voor Villa Pardoes toen hij nog voorzitter van Stichting Efteling was. Nadat hij moet pensioen ging had hij naar eigen zeggen alle tijd en begon Piet met de bouw van het park.

'Hele natuurlijke man'
Piet was enorm belangrijk als de founding father, legt directeur van Villa Pardoes Peter Persoon uit. "Hij was een heel sociaal-maatschappelijk betrokken bestuurder. Piet was ontzettend authentiek in zijn optreden. Een hele natuurlijk man in omgang, een man van weinig poespas."

Volgens Persoon kreeg Piet zoveel voor elkaar vanwege zijn netwerk. "Vanuit zijn eigen betrokkenheid heeft hij heel veel handen op elkaar gekregen, met name die van ondernemers hier in het midden van Brabant. Hij kwam ondanks zijn leeftijd nog altijd twee per jaar kijken in Villa Pardoes omdat hij dit initiatief zo koesterde. Piet zal gemist worden."

In 2000 geopend
Villa Pardoes werd in 2000 geopend en biedt met twaalf verschillende woningen momenteel plaats aan 600 gezinnen per jaar. Kinderen die er verblijven krijgen ook gratis toegang tot de Efteling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.