Oud-commando's gaan surveilleren in Roosendaalse wijk Langdonk - Omroep Brabant

Oud-commando's gaan surveilleren in Roosendaalse wijk Langdonk

6 mei 2021 om 15:25 • Aangepast 7 mei 2021 om 09:31
nl
De gemeente Roosendaal gaat oud-commando's inzetten om te surveilleren in de wijk Langdonk. Deze zogenaamde 'parkrangers' moeten voorkomen dat het opnieuw onrustig wordt, zoals dat de afgelopen maanden een paar keer gebeurde. Met name in aanloop naar oud en nieuw werd de buurt geterroriseerd door relschoppers met zwaar, illegaal vuurwerk.
Profielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

Afgelopen week viel bij de inwoners van de Langdonk een brief op de deurmat, waarin wordt uitgelegd wie de nieuwe gezichten in de wijk zijn en wat ze gaan doen: "Als voormalig militairen hebben de rangers veel ervaring in sociale patrouilles. Daardoor zijn zij bijzonder goed in staat om te horen en zien wat er leeft in de buurt én om mensen aan te spreken. Dat gaat altijd beheerst en vriendelijk."

Geen politie
Het is de bedoeling dat de wijkrangers dagelijks aanwezig zullen zijn in de wijk. Zij moeten ervoor zorgen dat de bewoners van de wijk zich weer veilig gaan voelen én dat de overlast zich niet herhaalt. Daarbij wordt wel duidelijk vermeld dat de rangers geen vervanging zijn voor de politie.

De rangers zijn overigens niet helemaal nieuw in Roosendaal. Sinds 2017 houden zij al toezicht op verschillende bedrijventerreinen en parken in de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.