Chauffeur helpt bij ongeluk, maar wordt bestolen door de slachtoffers

6 mei 2021 om 18:49 • Aangepast 7 mei 2021 om 10:41
nl
Je kan het bijna niet verzinnen, maar het overkwam deze barmhartige Samaritaan woensdagochtend echt. Een vrachtwagenchauffeur van een bedrijf in Helvoirt verleende hulp bij een ongeluk en werd vervolgens als dank bestolen door de slachtoffers.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Om tien over acht 's ochtends stak de chauffeur de Duitse grens over bij Roermond. Hij kwam in actie toen de auto voor hem tegen de vangrail klapte.

“Gelukkig bleken de twee inzittenden ongedeerd. Onze chauffeur nodigde beide heren in zijn vrachtwagen uit om van de schrik te bekomen”, zegt een medewerker van het bedrijf.

“Toen de hulpdiensten aankwamen, heeft onze chauffeur een verklaring afgelegd en daarna kon hij verder rijden. Hij was namelijk niet betrokken bij dit ongeluk", legt hij uit. Later ontdekte hij dat de twee mannen zijn portemonnee uit zijn tas hebben gehaald toen hij bij de politie zat. Daarin zaten onder andere zijn rijbewijs en identiteitskaart.

“Het is diep droevig dat wij de gastvrijheid bieden aan mensen die tot zoiets in staat zijn”, zegt de medewerker van het bedrijf. Hij heeft een boodschap voor de twee mannen: “Tegen deze lafaards zou ik willen zeggen: stuur de eigendommen van onze chauffeur naar ons bedrijf zodat onze chauffeur zijn spullen terug heeft. De bankpas is uiteraard geblokkeerd dus daar hebben jullie niets aan.”

De chauffeur blijft liever anoniem maar laat aan Omroep Brabant weten dat er inmiddels aangifte is gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.