Illegale handel in waterpijptabak ontdekt, 4 mannen opgepakt

7 mei 2021 om 10:21 • Aangepast 8 mei 2021 om 09:58
nl
De politie heeft vier mannen opgepakt voor de illegale handel in de productie van waterpijptabak. De verdachten komen uit Eindhoven, Helmond en Someren. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) deed doorzoekingen in verschillende panden. Daar stuitten ze op honderden kilo's tabak.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

De FIOD doorzocht donderdag twee huizen in Eindhoven en Someren en meerdere opslaglocaties in Best, Eindhoven en Helmond. Het onderzoek naar de illegale tabakshandel kwam van de grond na meerdere meldingen bij de FIOD.

Waarschijnlijk haalden de vier mannen de tabak uit het buitenland en mixten het vervolgens in Nederland met vloeistoffen om er waterpijptabak van te maken. Familieleden van de verdachten werden ingezet voor allerlei soorten klusjes, zoals de productie en transport.

Honderden kilo's
In de loods in Helmond stonden honderden kilo's aan waterpijptabak en allerlei machines en ingrediënten om het spul mee te maken. Maar ook lagen er vermoedelijk vervalste merkverpakkingen en stickers.

De politie nam ook een aantal auto's in beslag en ruim 23.000 euro aan contant geld. Het onderzoek naar de mannen is nog in volle gang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!