Ruud van Nistelrooy: 'Noem een tribune naar Willy van der Kuijlen'

7 mei 2021 om 16:58 • Aangepast 10 mei 2021 om 10:00
nl
Het naar Willy van der Kuijlen vernoemen van de topscorerstrofee van de Eredivisie, gaat Ruud van Nistelrooy niet ver genoeg. Als het aan hem ligt, krijgt de overleden PSV-icoon en topscorer allertijden 'Skiete Willy' een eigen tribune in het Philips Stadion. Het zou volgens hem 'de volgende stap' moeten zijn.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Dat zegt Van Nistelrooy op Twitter. Hij plaatste vrijdag een reactie onder een nieuwsverhaal dat de topscorer van de Eredivisie vanaf dit voetbalseizoen de Willy van der Kuijlen-trofee krijgt. Dit gebeurt als blijvend eerbetoon aan de meest scorende Eredivisievoetballer allertijden, die onlangs op 74-jarige leeftijd overleed.

Van der Kuijlen was tijdens zijn actieve voetbalcarrière goed voor 308 doelpunten in het shirt van PSV. Volgens de Eindhovense voetbalclub zal geen enkele voetballer ooit de prestaties van de Helmonder evenaren.

'Passend eerbetoon'
Jan de Jong, directeur van de Eredivisie, maakte bekend dat Van der Kuijlens naam 'voor eeuwig' aan de topscorer van de Eredivisie verbonden blijft. "Dit is postuum een passend eerbetoon."

Maar volgens Van Nistelrooy gaat dat dus niet ver genoeg. Hij vindt dat menig PSV-supporter binnenkort vanaf de Willy van der Kuijlen-tribune de Eindhovenaren moet zien voetballen.

Petitie gestart
Van Nistelrooy is overigens niet de enige en eerste die vindt dat een tribune in het Philips Stadion naar Van der Kuijlen vernoemd moet worden. Supporters zijn sinds 20 april een online petitie gestart. Die is zo'n driehonderd keer ondertekend.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.