Stomdronken automobilist rent weiland in na dollemansrit op de A17

8 mei 2021 om 10:07 • Aangepast 10 mei 2021 om 10:46
nl
Een stomdronken automobilist is vrijdagavond op de A17 bij Oud Gastel gestopt door een andere bestuurder. Die zag de dronken man rond halftwaalf met hoge snelheid slingerend andere automobilisten inhalen en belde de politie.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De dronken automobilist wisselde voortdurend van rijbaan en raakte hierbij ook de vangrail. Bij de afslag naar een tankstation vloog de auto bijna uit de bocht. Uiteindelijk stopte hij op een parkeerplaats.

De getuige zag dit, nam daarop diezelfde afslag en stopte ook op de parkeerplaats. Daar pakte hij de autosleutel van de dronken man af om te voorkomen dat hij nog meer brokken zou maken.

Roes uitslapen
Terwijl hij wachtte op de politie wist de dronken automobilist te ontkomen. Hij rende een weiland in. Toen de agenten aankwamen, gingen zij achter de verdachte aan. Het lukte hen hem aan te houden.

Uit een ademanalyse blijkt dat de dronken bestuurder bijna zes keer de maximale toegestane hoeveelheid alcohol op had. De man is naar een cel gebracht. "Zodra hij zijn roes heeft uitgeslapen wordt een verklaring van hem afgenomen", laat een politiewoordvoerder weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!