Video

Vermiste man (73) in Eindhoven: Veteranen Search Team helpt bij zoektocht

9 mei 2021 om 13:21 • Aangepast 9 april om 16:52
nl
De politie is zondag in Eindhoven op zoek naar een vermiste man van 73 jaar oud. Ze wordt daarbij geholpen door zo'n honderd mensen van het Veteranen Search Team. Zondagmiddag kwam er een melding dat hij om halftwee mogelijk gezien was in Valkenswaard of Dommelen.
Profielfoto van Peer van den Heuvel
Geschreven door

De man is weggelopen uit het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven waar hij als patiënt was opgenomen. Daar is hij zaterdagavond om elf uur voor het laatst gezien.

De zoektocht wordt zo massaal ingezet omdat er ernstige zorgen zijn over zijn gezondheid. De politie zegt niet wat er met de man aan de hand is, "maar voor zijn gezondheid is het beter als hij snel gevonden wordt." Ze vraagt getuigen die de man gezien hebben, te bellen met 112.

De zoektocht is vooral gericht op het gebied ten westen van het ziekenhuis tot en met het terrein van GGZ-instelling De Groote Beek in Eindhoven-Noord. Er is ook in Valkenswaard gezocht omdat de man daar mogelijk gezien was, maar daar is hij rond vier uur nog niet gevonden.

Rond zes uur zou hij mogelijk gezien zijn aan de Michelangelolaan in Eindhoven. Ook daar werd was hij om zeven uur nog niet aangetroffen. Burgernet spreekt van een 'urgente' vermissing. De man heeft medische hulp nodig.

Signalement
Via social media vraagt ze de hulp van mensen die de man eventueel gezien hebben. Het signalement van de man:

  • Europees uiterlijk
  • 73 jaar oud
  • 1.95 meter
  • Stekelig grijs haar
  • Grijze trui
  • Roze broek
  • Rechteroog is vermoedelijk afgedekt met een wit doekje

Het Veteranen Search Team wordt soms gevraagd om te helpen bij een vermissing. Het team bestaat uit veteranen en mensen uit andere geüniformeerde diensten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!