Ernstig ongeluk met vrachtwagen en auto in Tilburg

10 mei om 09:51 • Aangepast 11 mei om 10:05
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Omroep Brabant
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
1/3 Zwaar ongeluk met vrachtwagen en auto in Tilburg
Een vrachtwagen en een auto zijn maandagmorgen op elkaar gebotst op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. Twee inzittenden van de auto raakten gewond.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De auto kwam vanuit Hulten en reed in de richting van Tilburg. De vrachtwagen kwam vanaf de A58 en reed richting Tilburg. Op de kruising met de Bredaseweg ging het mis.

Door de klap is de auto tientallen meters verderop in de berm terechtgekomen, helemaal aan de andere kant van de weg. De twee inzittenden zaten bekneld in de auto, die zwaar beschadigd raakte. De brandweer moest de gewonden uit de auto halen. Beide slachtoffers, een man en vrouw, zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Veel hulpdiensten
De vrachtwagen ligt in een greppel. Die liep ook forse schade op. Een andere auto zat onder de olie en nog een andere auto op de kruising raakte beschadigd door rondvliegende brokstukken.

Er waren drie ambulances en een traumahelikopter ter plekke. De helikopter was er ter ondersteuning. Vanwege het ongeval werd de weg afgesloten.

De verkeerslichten op de kruising werken sinds zaterdag niet. Dit komt door een blikseminslag, laat een gemeentewoordvoerder weten. Toen het ongeluk gebeurde, waren de verkeerslichten nog niet gemaakt.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...