Iedereen moet lekker willen trappen, over fietssnelweg F58 bijvoorbeeld

11 mei 2021 om 11:07 • Aangepast 11 mei 2021 om 15:53
nl
Met de fiets van Roosendaal naar Bergen op Zoom. Dankzij de aanleg van de nieuwe fietssnelweg F58 moet dat binnenkort een eitje zijn. Maandag werd het project officieel afgetrapt.
Profielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

Dat momentje was in Wouw, op het midden van de route. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven en de verkeerswethouders Patrick van der Velden en Cees Lok zouden daar een informatiebord onthullen. Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

Met een flinke ruk aan het koord trok de staatssecretaris het doek naar beneden. Daarbij scheurde het canvas af, waardoor alleen een kleine strook van het paneel zichtbaar werd. De twee wethouders klommen nog vastberaden langs de houten palen omhoog, maar dat had weinig succes.

Uiteindelijk moest er een stel opgetrommelde medewerkers in oranje hesjes aan te pas komen om er voor te zorgen dat het drietal dan toch voor het bord kon poseren.

Op de fiets naar werk
De nieuwe verbinding is onderdeel van het plan om Nederland massaal weer op de fiets te krijgen, vertelde de staatssecretaris. “Het is een volwaardig vervoersmiddel, net als de auto en het openbaar vervoer. Eigenlijk zouden we het allemáál moeten willen. Want fietsen is schoner, duurzamer, stiller dan autorijden én het is gezond."

Van Veldhoven is dan ook blij dat tijdens de coronaperiode meer mensen zijn gaan fietsen. “Laten we dat vasthouden. Bijvoorbeeld om naar werk te gaan, zodra dat straks weer kan.”

Naast de F58 bestaat het landelijk netwerk uit zo’n 50 doorfietsroutes. In totaal kost dat project ongeveer een half miljard. Máar, legde Van Veldhoven uit, daarbij zit ook de aanleg van 'normale' fietspaden en de bouw van stallingen.
Ook in Brabant wordt hard gewerkt aan een gedegen snelfietsroute-netwerk.

Het duurde even, maar uiteindelijk kon er voor het bord worden geposeerd. (Foto: Han Verbeem)
Het duurde even, maar uiteindelijk kon er voor het bord worden geposeerd. (Foto: Han Verbeem)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.