Koningin Máxima zingt enthousiast mee tijdens optreden OG3NE

11 mei 2021 om 16:22 • Aangepast 12 mei 2021 om 08:28
nl
OG3NE heeft dinsdagochtend in de ECI Cultuurfabriek in Roermond voor koningin Máxima mogen zingen. En de Majesteit zong luidkeels mee met Lisa, Amy en Shelley. Speciaal voor het hoge bezoek voerden zij het nummer ‘Somebody to Love’ op.
Profielfoto van Julia Meijer
Geschreven door
Julia Meijer

Het nummer is speciaal voor de koningin, zo deelde ze. Ze zong het lied samen met de prinsessen voor de 50e verjaardag van koning Willem-Alexander.

De zangeressen van OG3NE mochten optreden als onderdeel van een campagne van de stichting 'Meer Muziek in de Klas'. De koningin is daar erevoorzitter van. Zij is op haar beurt bezig aan een bliksemtournee door heel Nederland, om zo haar eigen 50ste verjaardag te vieren. Maandag is ze jarig.


Muziekonderwijs moet verbeteren
In Roermond kwamen artiesten uit Limburg en Brabant samen. Ook waren onder andere het Limburgs Jeugdorkest Play The Beat, de jonge Bredase dj Quinten Fablius (13) en kidsreporter Thomas aanwezig.

In Brabant heeft twee derde van de scholen nog geen structureel muziekonderwijs, maar de handtekening is een stap in de goede richting. Dinsdag werd een handtekening gezet onder het muziekakkoord van Goirle en de koningin kreeg te horen dat voor Tilburg en Den Bosch een overeenkomst binnen handbereik ligt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!