Pittige buien, maar ook zon op Hemelvaartsdag

12 mei 2021 om 08:37 • Aangepast 19 mei 2021 om 07:13
nl
Het wordt op Hemelvaartsdag best aardig weer, maar je kan zomaar verrast worden door een pittige bui. Wil je donderdag van de zon genieten, trek er dan in de ochtend op uit.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Veel mensen zijn op Hemelvaartsdag vrij. Een beetje lekker weer is dan wel zo fijn. Slecht wordt het zeker niet, maar een kleine winstwaarschuwing is op zijn plaats.

Veel regen op één plek
Met de temperatuur is niks mis. Het wordt zo’n 18 graden. Donderdagmorgen schijnt de zon volop en dan loopt de temperatuur op. Gevolg daarvan is dat de kans op buien toeneemt. “Maar dat worden heel lokale buien. Er staat weinig wind, dus de buien verplaatsen zich moeizaam. Zo kan op de ene plek heel veel regen vallen en een paar kilometer verderop helemaal niks”, legt Wouter van Bernebeek van Weerplaza uit.

De kans op buien is het grootst in het noorden en oosten van onze provincie. Maar waar het dus precies gaat plenzen valt niet te voorspellen.

Wind neemt toe
Vrijdag en komend weekend blijft het weerbeeld hetzelfde. Zonnige ochtenden, kans op buien vanaf het tweede deel van de middag. Wel gaat het wat meer waaien. De buien zullen zich dus sneller verplaatsen. Lokaal kan het ook onweren. De temperatuur schommelt rond de 18 graden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!