Niels fietst van Noorwegen naar Zuid-Afrika en is nog vijf maanden bezig

12 mei 2021 om 20:35 • Aangepast 14 mei 2021 om 09:20
nl
Reizen, dat missen heel veel mensen al sinds het begin van de coronapandemie. Niels Jansen uit Bergeijk niet, want hij is al meer dan een jaar coronaproof op reis met de fiets. Hij is bezig met een nieuwe megatocht van Noorwegen naar Zuid-Afrika.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Een jaar of vijf geleden tijdens mijn studie in Lima, Peru, kwam ik een groepje fietsers tegen in de woestijn die van Noord- naar Zuid-Amerika fietsten. Vanaf dat moment dacht ik: ooit wil ik dat doen", vertelt hij.

Niels fietst van de Noord- naar de Zuidkaap.
Niels fietst van de Noord- naar de Zuidkaap.

Een droom was geboren maar kwam ook in net iets andere vorm uit. “Op 11 maart vorig jaar ben ik vanuit Brabant richting de Noordkaap vertrokken. Daarna via Oost-Europa naar het zuiden en vervolgens met de zeilboot naar Egypte.”

Niels tijdens zijn tocht.
Niels tijdens zijn tocht.

’s Nachts slaapt hij in een tentje en overdag fietst hij lange afstanden. Zijn huidige reis is duizenden kilometers lang, laat hij weten vanuit Kenia.

Niels Jansen uit Bergeijk tijdens zijn reis.
Niels Jansen uit Bergeijk tijdens zijn reis.

“Ik verwacht dat ik over vier tot vijf maanden op de Zuidkaap ben, dat is nog zo’n achtduizend tot tienduizend kilometer fietsen. Vanuit Nairobi fiets ik naar Oeganda en daarna naar Tanzania. De route daarna is nog een beetje afwachten”, vertelt hij luchtig.

Niels tijdens zijn ellenlange fietstocht.
Niels tijdens zijn ellenlange fietstocht.

Zijn hoogtepunt tot nu toe was aankomen in Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa. “Het was mijn eerste doel om daarheen te fietsen. Toen ik daar midden in de nacht aankwam, gaf dat een onbeschrijflijk gevoel. "

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.