Situatie 'onder controle' na waarschuwing chemische geur bij Shell Moerdijk

12 mei 2021 om 20:08 • Aangepast 14 mei 2021 om 09:21
nl
Shell Moerdijk had woensdagavond te maken met een technisch probleem bij een installatie. Daarom zou er later op de avond een chemische geur vrij kunnen komen die volgens de Veiligheidsregio Midden- en - West-Brabant niet schadelijk was voor de gezondheid. Donderdagochtend maakte de veiligheidsregio bekend dat Shell de situatie onder controle heeft en dat alles 'stabiel' is.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De fabriek is gedeeltelijk uit bedrijf genomen in verband met een reparatie. De komende dagen wordt de boel weer opgestart. Dit heeft geen gevolgen voor de omgeving, zo laat de veiligheidsregio weten.

Het bedrijf en de hulpdiensten kwamen woensdagavond uit voorzorg bij elkaar om te onderzoeken welke concrete risico's er waren als gevolg van de technische storing. De hulpdiensten stonden paraat. Dat is donderdagochtend niet meer nodig. "De hulpdiensten zijn teruggekeerd naar de kazernes", aldus de veiligheidsregio.

'Risico beperkt'
Na elf uur woensdagavond waren de hulpdiensten nog als 'achtervang beschikbaar', zo liet de veiligheidsregio woensdagavond laat weten. Ook dat is donderdagochtend niet meer nodig. Volgens de veiligheidsregio was 'het risico voor de directe omgeving beperkt'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!