Man in kritieke toestand na brand in woonzorgcentrum

13 mei om 20:30 • Aangepast 17 mei om 10:04
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Foto: Sem van Rijssel - SQ Vision.
Omroep Brabant
Foto: Sem van Rijssel - SQ Vision.
Omroep Brabant
Foto: Sem van Rijssel - SQ Vision.
1/4 Man in kritieke toestand na brand in woonzorgcentrum Eindhoven
Een oudere man verkeert in kritieke toestand nadat donderdagavond brand uitbrak in zijn appartement aan de Bredalaan in Eindhoven. Zijn appartement zit in een woonzorgcentrum. De brand ontstond rond half zeven. Hij had veel rook ingeademd en raakte buiten bewustzijn.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door
Ista van Galen

Volgens de brandweer was het een kleine brand die ontstond doordat er iets op het fornuis stond. De brandweer was uitgerukt met twee blusvoertuigen en een hoogwerker.

De brandweerlieden vonden de oudere man in het appartement waar de brand was uitgebroken. Hij was toen niet meer aanspreekbaar en is door de brandweer uit het appartement gehaald. Buiten werd hij opgevangen door de ambulancemedewerkers.

Niet-reanimeren verklaring
De ambulancemedewerkers wilden de man helpen, maar kwamen er toen achter dat de man een niet-reanimerenverklaring had. Hij wilde ook niet worden geholpen in geval van nood als hij daar niet zelf toestemming voor zou kunnen geven.

De ambulance kon dus niets meer doen dan de man terug naar het woonzorgcentrum te brengen. Hij is daar opgevangen en zijn familie is ingelicht.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...