Stoomcursus moet Roosendalers warm maken voor de gemeenteraad

14 mei 2021 om 11:15 • Aangepast 14 mei 2021 om 17:13
nl
Na vijftien jaar in de Roosendaalse gemeenteraad, kent de lokale politiek weinig geheimen meer voor Michael Yap. Toch vragen inwoners nog regelmatig naar zijn werk en kloppen zelfs nieuwe raadsleden zo nu en dan bij hem aan voor de nodige tips en trucs. Hoogste tijd voor een stoomcursus, die inwoners van de gemeente wat leert over het vak én waarmee zij kunnen ontdekken of er misschien zelfs een politicus in hen schuilt.
Profielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

Dat laatste is hard nodig, ziet Yap. “Mensen volgen de lokale politiek op de voet als er iets speelt in hun eigen omgeving. Dan raken ze betrokken en ontdekken ze dat het toch wel interessant is. Maar daadwerkelijk lid worden van een partij, gaat vaak net een tandje moeizamer.” De online cursus moet meer Roosendalers enthousiast maken om actief te worden.

“Ik vertel gewoon graag hoe de gemeenteraad werkt, dat is niet gebonden aan welke politieke voorkeur dan ook.”

Bij welke partij dat vervolgens is, maakt Yap - zelf fractievoorzitter van de PvdA - helemaal niks uit. “Ik vertel gewoon graag hoe de gemeenteraad werkt. Dat is niet gebonden aan welke politieke voorkeur dan ook.” Het doel is vooral om zoveel mogelijk mensen te bereiken. "Daarom is de cursus gratis te volgen voor iedereen in de gemeente die nieuwsgierig is. In een uur of twee vertel ik samen met wat collega-raadsleden meer over hoe je kandidaat wordt en wat het werk precies inhoudt."

Wachten op privacy instellingen...

Het is trouwens niet de eerste keer dat Roosendaal de inwoners meer bij de politiek probeert te betrekken. "Voor corona hadden we al de gast van de raad. Mensen woonden dan een raadsvergadering bij met een speciaal programma eromheen. Een praatje met de burgemeester, bijvoorbeeld." Een goede eerste kennismaking, volgens Yap. "Ik wil daar nu iets aan toevoegen door dieper in te gaan op de werkzaamheden van een raadslid."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.