Kinderen maken droomboom om te laten zien waar ze van dromen - Omroep Brabant

Kinderen maken droomboom om te laten zien waar ze van dromen

14 mei 2021 om 17:23 • Aangepast 17 mei 2021 om 12:02
nl
De gevel van basisschool Br!cks in de wijk Wilhelminadorp in Best krijgt een droomboom. De leerlingen van groep drie tot en met acht werken met plezier aan het kunstwerk. Ze tekenen over sport, auto's en vlinders. “We willen alle dromen en alle wensen uit de wijk laten zien”, zegt projectbegeleider Debbie Verschuren.
Profielfoto van Jade Smith
Geschreven door
Jade Smith

“Het is belangrijk dat ze dromen over de wijk Wilhelminadorp kunnen delen. Op die manier heeft heeft de wijk over tien of twintig jaar misschien nog wel meer te bieden", zegt Verschuren. Ze ziet ook dat leerlingen de verschillende culturen in Wilhelminadorp waarderen. "Ze zijn trots op een multiculturele wijk”, zegt Verschuren, als ze naar een getekende wereldbol wijst.

“De kinderen die daar op school zitten, hebben ouders die vroeger bij mij in de klas zaten.”

De leerlingen maken het boomvormige kunstwerk samen met kunstenaar Finn Zweemer als onderdeel van het kunstproject 'Community Art Wilhelminadorp'. Zweemer groeide op in de wijk Wilhelminadorp. Hij zat als kind ook op bassischool Br!cks. “De kinderen die daar op school zitten, hebben ouders die vroeger bij mij in de klas zaten”, lacht Zweemer.

Hij vindt het erg leuk om met de basisschoolleerlingen aan het project te werken. “Dit kunstwerk fleurt de wijk op. Hiermee laat je de samenhorigheid zien." Zweemer wil liever niets kwijt over de droomboom. "Maar één ding is zeker: de boom is zeven meter lang en zorgt voor verbinding."

“We willen verhalen uit de wijk halen."

Door corona heeft het project wat vertraging opgelopen, maar Community Art Wilhelminadorp gaat nog even door. Het tweede project met leerlingen uit groep acht staat al gepland. “We willen verhalen uit de wijk halen. De leerlingen uit groep acht interviewen wijkbewoners om tot inspiratie te komen. Kunstenaar Finn maakt dan nog een kunstwerk, maar dan tegenover de Action”, zegt Verschuren.

Op vrijdag 28 mei wordt de droomboom door Finn Zweemer opgehangen aan de gevel van de school. “Ik hoop dat wijkbewoners hiervan genieten en trots kunnen zijn op hun wijk”, zegt Zweemer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.