Man uren na ongeluk op A16 bij Zevenbergen opgepakt

16 mei 2021 om 10:59 • Aangepast 17 mei 2021 om 10:47
nl
Een automobilist die zaterdagochtend rond kwart voor zeven een aanrijding veroorzaakte op de A16 bij Zevenbergen is uren later alsnog aangehouden. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. Bij de aanrijding raakte een 54-jarige man gewond.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens meerdere getuigen reed de veroorzaker van de aanrijding 'veel te hard'. Hij remde volgens de politie pas heel laat en tikte zo de auto voor hem aan. Deze auto tolde vervolgens over de weg en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Volgens getuigen zag het eruit alsof de veroorzaker het slachtoffer 'van de weg had geveegd’.

De hardrijder reed na de aanrijding door. Een van de getuigen ging achter hem aan, maar raakte hem in de buurt van Moerdijk kwijt.

Slapen
Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht, maar hij hoefde daar niet te worden opgenomen.

Het kenteken van de auto waarin de verdachte reed, werd onder politiemensen verspreid. Ongeveer vier uur na het ongeluk werd de auto gevonden in Hendrik Ido Ambacht. In de auto lag een 31-jarige man uit Rotterdam te slapen. De kentekenplaten waren van de auto gehaald.

De man gaf toe betrokken te zijn geweest bij de aanrijding. Hij werd aangehouden. De man is naar een politiecellencomplex gebracht en heeft daar een verklaring afgelegd. Zijn auto is voor onderzoek in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.