Miniboerderijcamping De Reuten in Best maakt plannen om uit te breiden

17 mei 2021 om 17:12 • Aangepast 18 mei 2021 om 09:19
nl
Bianca (61) en Lambert (57) Essens, eigenaren van minicamping De Reuten willen maar al te graag hun camping uitbreiden. Nu krijgen ze een vergunning om van 15 naar 25 kampeerplaatsen te gaan. “Uiteindelijk zouden we naar de veertig of vijftig kampeerplaatsen willen”, zegt Bianca.
Profielfoto van Jade Smith
Geschreven door
Jade Smith

De camping stond afgelopen jaar stampvol. Het maximale aantal van vijftien kampeerplaatsen was snel bereikt. “We moesten veel mensen nee verkopen, omdat we geen plaats meer hadden”, zegt Bianca.

De Reuten is de enige camping in Best en bestaat al 35 jaar. “Mensen konden vorig jaar door corona bijna niet op vakantie naar het buitenland. Daardoor kregen wij veel meer boekingen binnen”, zegt Bianca.

"Er kwamen in drie dagen tijd acht boekingen bij."

Vorige week woensdag kreeg ze van de gemeente te horen dat ze tien extra kampeerplaatsen in gebruik mag nemen. “Er kwamen in drie dagen tijd acht boekingen bij. Met 23 kampeerplaatsen stond ik afgelopen weekend bijna vol”, zegt Bianca blij.

Bianca en haar man Lambert hebben al jaren plannen om uit te breiden. “We hebben genoeg ruimte voor meer kampeerplaatsen, maar de gemeente vindt 25 nu voldoende. Uiteindelijk zouden we naar de veertig of vijftig kampeerplaatsen willen, maar ik ben al dolblij met deze extra plaatsen”, zegt Bianca.

"Er komen nu vooral ouderen, het zal ook jonger publiek moeten trekken."

Joop (93) en Francien (94) de Beus komen al 14 jaar op de camping. “We hebben een flatje met een balkon aan het noorden en missen het buitenleven”, zegt Joop. Vroeger reden ze door heel Europa met hun caravan. “Nu we wat ouder worden, is dit een hele fijne plek. We wonen er maar drie kilometer vandaan.”

Het hele seizoen staat het echtpaar op de camping. Ze slapen een enkele keer in hun caravan. De uitbreiding van de camping vind Joop fantastisch. “Er komen nu vooral ouderen, het zal ook jonger publiek moeten trekken”, lacht Joop.

"Met 25 kampeerplaatsen is geld verdienen erg moeilijk."

Naast de camping hebben Bianca Lambert ook een paardenhouderij, een bed en breakfast en een aantal ‘tiny houses’. “Die vallen helaas ook onder de 25 kampeerplaatsen”, zegt Bianca. En daar baalt ze wel een beetje van.

De eigenaren willen uiteindelijk van de opbrengst van de camping kunnen leven. Dat lukt nu nog niet daarom werkt Lambert ook in de wegenbouw.

“Met 25 kampeerplaatsen is geld verdienen erg moeilijk. We hopen dat de gemeente dat gaat inzien”, zegt Bianca.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.