Tientallen dode vissen houden Dinteloord bezig: 'Wat een stank'

17 mei 2021 om 17:17 • Aangepast 18 mei 2021 om 09:39
nl
Dinteloord is in de ban van de plotselinge massale vissterfte. In de Kreek die door het centrum loopt, komen de afgelopen dagen steeds meer dode vissen bovendrijven. Hoe dat komt, is een groot mysterie.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Tim Huisman, fractieleider van de D66 in Steenbergen, kan er met zijn hoofd niet bij. "Het is zo apart. We zien het ook echt alleen in Dinteloord en niet in de omliggende dorpen. Sterker nog, het is alleen in dit specifieke stukje water."

Stank
Hoe dan ook, het houdt de gemoederen in het dorp flink bezig. Het is dan ook geen fraai gezicht. "Mensen lopen een rondje en zien plotseling al die dode dieren drijven. En dan hebben we het nog niet eens over de stank. Ook onder de bewoners leeft de vraag hoe dit kan. De wildste verhalen doen de ronde. Er wordt nu vooral gedacht aan zuurstoftekort in het water."

Huisman heeft de gemeente gevraagd om uit te zoeken wat de oorzaak is. "Al ben ik daar misschien niet eens aan het juiste adres. Dit vraagt misschien meer om de deskundigheid van het waterschap."

Voor de korte termijn lijkt het probleem even opgelost, vertelt Huisman. "Ze hebben de sluizen opengezet. Overigens niet speciaal voor die vissen, hoor. Maar die zijn daardoor wel afgevoerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!