Jongen (17) maakt tienduizenden euro's buit met oplichten bejaarden - Omroep Brabant

Jongen (17) maakt tienduizenden euro's buit met oplichten bejaarden

18 mei 2021 om 12:39 • Aangepast 19 mei 2021 om 12:27
nl
Een 17-jarige jongen heeft zeker tien bejaarden via postpakketten opgelicht in onder meer Dongen, Raamsdonksveer en Oosterhout. De Amsterdammer maakte met zijn praktijken tienduizenden euro's buit. De jongen werd 13 april al opgepakt, maar de politie meldt het dinsdag.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De slachtoffers werden volgens de politie eerst gebeld met de boodschap dat een pakket bezorgd zou worden en dat ze een klein geldbedrag voor verzendkosten zouden moeten pinnen. Korte tijd later stond er daadwerkelijk een bezorger met een pakket voor hun deur.

Grote aankopen
Tijdens het betalen, verwisselde de oplichter de bankpas van de slachtoffers voor een andere pas. De slachtoffers ontvingen zo een waardeloos pakket en een geblokkeerde pas van een ander, terwijl de dader direct met hun betaalpas geld opnam en grote aankopen deed.

Ook werd er snel in de internetbankieromgeving ingelogd. Daar werd spaargeld naar de betaalrekening overgeheveld en de daglimiet verhoogd. Vervolgens werd ook dit geld gepind.

Cyberteam
Het cyberteam van de politie ontving de afgelopen maanden meerdere aangiften, uit heel Nederland. Uit onderzoek kwam de 17-jarige Amsterdammer als verdachte in beeld. Hij is inmiddels vastgezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.