Video

Echte Eftelingfans in de rij voor de poort: 'Voelt als de eerste keer!'

19 mei 2021 om 11:58 • Aangepast 20 mei 2021 om 11:55
nl
Na ruim vijf maanden heropende de Efteling woensdagochtend de deuren, maar ruim een uur van tevoren stonden de eerste bezoekers al voor de poort te wachten. "Ik ben zo blij om weer terug hier naartoe te mogen!"
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Vanaf de balustrade bij de ingang van het park zwaaide Pardoes de kinderen in de wachtrij toe. Die zwaaiden op hun beurt vol enthousiasme terug. En niet alleen de bezoekers hadden stralende gezichten. Ook bij de medewerkers van de Efteling waren twinkelende ogen boven de mondkapjes te zien.

"Zolang het droog blijft, kan onze dag niet kapot."

"Het voelt vandaag alsof ik weer voor het eerst naar de Efteling ga", vertelde een oma die met haar kleinzoon naar Kaatsheuvel was gekomen. "Ik kan niet wachten!" Haar kleinzoon weet wel waar hij als eerste naartoe wil. "De draak, want ik wil de schat hebben! En ik wil naar Jokie en Jet!"

Een ander kind heeft zijn zinnen gezet op een ritje in de Efteling-trein. "We zaten vanochtend vroeg al af te tellen voordat we konden vertrekken", vertelde zijn oma. "De Efteling voelt voor ons als thuiskomen. Zolang het droog blijft, kan onze dag niet kapot."

"We wisten werkelijk niet wat we moesten doen."

Een groepje diehard Eftelingfans zette meteen koers richting Ruigrijk. "We zijn bevriend geraakt via onze bezoekjes aan dit park", vertelde Ruben. Ze kunnen hun geluk niet op nu de coronamaatregelen versoepeld zijn nu het aantal coronabesmettingen flink is teruggelopen.

"Het park is zo lang dicht geweest!", verzuchtte Yvette "We wisten werkelijk niet wat we moesten doen." Ze kreeg bijval van Jayjay. "Het was best wel een zware tijd voor ons. De Efteling is toch een beetje magie." Welke attractie ze het meest gemist hebben? "De Vliegende Hollander! Daar gaan we nu minstens vijf keer in!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.