Willem II-icoon Jordens Peters zet een punt achter zijn carrière

19 mei 2021 om 18:02 • Aangepast 26 mei 2021 om 15:21
nl
Willem II-boegbeeld Jordens Peters heeft een punt achter zijn carrière gezet. De verdediger die kampt met langdurig blessureleed, droeg negen seizoenen het Tilburgse shirt. Acht daarvan stond hij op het veld als aanvoerder. ‘Willem II zit diep in mijn hart.’
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

“Willem II’ers: ik stop. Het hoofd wil nog wel, maar het lichaam zegt nee”, vertelt de 34-jarige captain in een videoboodschap.

"Negen jaar, waarvan acht als trotse captain. We degradeerden, werden kampioen, haalden de bekerfinale en gingen Europa in. Waar die band mij ook bracht, de betekenis is altijd hetzelfde gebleven. Het is misschien maar een stukje stof, maar het betekende voor mij veel meer. De waardering die ik voelde van teamgenoten, de club en jullie maakt mij trots. Willem II ziet diep in mijn hart. Dat maakt stoppen moeilijk, maar dit is wel het juiste moment.”

Publiekslieveling Peters mag terugkijken op een glansrijke periode bij Willem II. Hij speelde in totaal 200 Eredivisieduels (inclusief play-offs), 35 wedstrijden in de eerste divisie, dertien bekerduels en twee Europese wedstrijden voor de Tricolores. Daarin scoorde hij in totaal zeven keer.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.