Video

Verstrikt geraakte meeuw redt het toch niet: 'Uit zijn lijden verlost'

20 mei 2021 om 14:55 • Aangepast 28 mei 2021 om 07:36
nl
De brandweer en dierenambulance zijn donderdagmiddag in actie gekomen voor een meeuw die vastzat in een kabel bij de grote buitenglijbaan van Golfslagbad Oss. Het dier zat urenlang vast en werd met een hoogwerker bevrijd. Toch heeft de meeuw het uiteindelijk niet gered. "Hij is uit zijn lijden verlost", laat de dierenambulance weten.
Profielfoto van Rebecca SeunisProfielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Rebecca Seunis & Paul Ruiter

Sylvia Samson was in het buurt aan het werk toen ze zag dat de meeuw in de problemen zat. "Ik zag een meeuw in de kabel hangen, heel zielig. Hij kwam vast te zitten op de lijn en is gaan vechten voor zijn leven om weer weg te kunnen vliegen", legde ze uit.

"Maar hij zat vast met zijn pootje en kwam niet meer weg. Toen heb ik meteen de dierenambulance en de brandweer gebeld. Ik zag dat hij weer rechtop zat en dacht: hij leeft nog! Je moet alles proberen om een diertje te redden als het kan. Deze lieve mensen zijn gekomen om het beestje uit de kabel te halen."

De hoogwerker moest eraan te pas komen (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
De hoogwerker moest eraan te pas komen (foto: SQ Vision Mediaprodukties).

Met 'deze lieve mensen' bedoelde Sylvia natuurlijk de brandweermannen en de medewerkers van de dierenambulance. "Wij kregen een oproep dat er een meeuw vast zou zitten in een staalkabel bij de glijbanen", vertelde een van de ambulancemedewerkers.

"Wij konden van een afstand niet goed zien of hij misschien vastzat met visdraad. Maar met de verrekijker zagen we dat hij waarschijnlijk door de kabelhouder was gezakt en er niet meer uit kon. Daarom is een hoogwerker van de brandweer ingeschakeld."

(foto: SQ Vision Mediaprodukties).
(foto: SQ Vision Mediaprodukties).

De meeuw zat zo hoog vast, dat de reddingsactie nog een flinke klus was. Langs één kant kon de brandweer er niet bij en daarom hebben ze het nog eens vanaf de andere kant moeten proberen. Met succes.

De vogel deed verwoede pogingen om zich los te worstelen uit de kabel. Toen de meeuw eenmaal bevrijd was, bleek dat hij zijn pootjes ernstig had beschadigd. Er viel niets meer aan te doen, oordeelde een dierenarts niet veel later.

"Er kon maar één conclusie getrokken worden", stelt de dierenambulance op Facebook. "En dat is om de mooie dappere vechtende vogel uit zijn lijden te verlossen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.