Video

Man terecht neergeschoten nadat hij met mes zwaaide in centrum Eindhoven

21 mei 2021 om 09:57 • Aangepast 28 mei 2021 om 07:36
nl
De politie heeft rechtmatig gehandeld toen vorig jaar een man werd neergeschoten die met een mes zwaaide op het Lichtplein in Eindhoven. Dat blijkt uit onderzoek door de recherche. Het Openbaar Ministerie vervolgt de agent daarom niet.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De beschieting van de man werd gefilmd en uitgezonden in het populaire RTL-programma Bureau 040. Veel mensen hebben de situatie daarom met eigen ogen kunnen zien.

'Terroristische daad niet uitgesloten'
Het speelde zich allemaal af in de binnenstad van Eindhoven. De man had twee messen bij zich en had onder andere 'Jihad!' geroepen. Daarom kon een terroristische daad niet worden uitgesloten, schrijft het OM.

De man luisterde niet naar de politie die veelvuldig riep dat de man zijn messen moest laten vallen. Ook reageerde hij niet op waarschuwingsschoten. "Het onberekenbare gedrag van de man maakte dat de toepassing van andere geweldsmiddelen in deze situatie niet realistisch was", zegt de officier van justitie.

De agent schoot de man twee keer in zijn benen. Daarna kon hij worden aangehouden. "Het OM komt tot de conclusie dat er geen grond is om de agent te vervolgen." De man overleefde de beschieting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.