Bosschenaar met wapen aangehouden tijdens politiecontrole op A2 bij Hedel - Omroep Brabant
Video

Bosschenaar met wapen aangehouden tijdens politiecontrole op A2 bij Hedel

23 mei 2021 om 12:41 • Aangepast 25 mei 2021 om 10:23
nl
Een 25-jarige man uit Den Bosch is zaterdagnacht aangehouden tijdens een politiecontrole op de snelweg A2 bij Hedel. De man had een vuurwapen bij zich. Hedel en omgeving is aangewezen als veiligheidsrisicogebied, omdat in die omgeving de laatste tijd drie huizen zijn beschoten. De auto van de Bosschenaar is meegenomen voor verder onderzoek.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Hedel is in de ban van een omvangrijke afpersingszaak. Medewerkers van fruitbedrijf De Groot Fresh Group in Hedel worden al sinds mei 2019 bedreigd. Toen werd een lading cocaïne ontdekt in een van de fruittransporten. Daarop lichtte het bedrijf de politie in.

Geweld
Afpersers eisten vervolgens door middel van sms-berichten een vergoeding van anderhalf miljoen euro voor de geleden schade.

Na deze poging tot afpersing en het oppakken van de hoofdverdachte kregen verschillende (ex-)medewerkers van het fruitbedrijf en familieleden te maken met geweld. Zo werd een handgranaat tegen het huis van de zoon van een directielid gegooid en werd brand gesticht bij twee ex-medewerkers. Die raakten hierbij gewond.

Wapenstok en mes
Bij de controle die zaterdagnacht plaatsvond, werden behalve het vuurwapen ook een wapenstok en een mes in beslag genomen, evenals een kleine hoeveelheid hennep. Verder werden mensen bekeurd vanwege het rijden zonder gordel of rijbewijs.

Vorig weekend vond ook al een politiecontrole plaats bij Hedel. Toen werden meer dan honderd auto's gecontroleerd, maar werden geen wapens ontdekt. Omdat Hedel en omgeving is aangewezen als veiligheidsrisicogebied mogen agenten hier auto's doorzoeken en mensen preventief fouilleren.

Bij de politiecontrole werden veel mensen ingezet (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
Bij de politiecontrole werden veel mensen ingezet (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
Hedel is in de ban van een omvangrijke afpersingszaak die draait rond fruithandel De Groot (foto: Bart Meesters/SQ Vision)
Hedel is in de ban van een omvangrijke afpersingszaak die draait rond fruithandel De Groot (foto: Bart Meesters/SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.