Karins complete loungeset is gestolen: 'Ik dacht dat ie was weggewaaid'

24 mei 2021 om 15:01
nl
Een slechte start van het weekend voor Karin van den Braak uit Lith. Zij wilde zaterdagochtend de stormschade in haar tuin checken toen ze erachter kwam dat haar loungeset ontbrak. Ze keek nog om het hoekje of hij niet daar stond, maar tevergeefs. "Ze hebben hem gewoon gestolen."
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

In eerste instantie kon Karin niet geloven dat haar loungeset was meegenomen. "Het had in de nacht van vrijdag op zaterdag behoorlijk gewaaid. Ik had wel verwacht dat er van alles schots en scheef zou staan, maar dat de tuinmeubels compleet zouden verdwijnen was wel heel gek.''

Op de plek waar eerst een grote loungebank, tafel met eikenhoutenblad en een stoel stond, was nu een grote lege plek. "Ik dacht dat ie was weggewaaid."

"De sierkussens waren waarschijnlijk niet hun smaak, want die hebben ze laten liggen."

In de tuin kon Karin duidelijk voetsporen zien op de plaatsen waar de dieven de meubels over de heg hebben getild. "Toch moet ik zeggen dat ze het verder keurig hebben achtergelaten. Op een vertrapt plantje na lag alles er mooi bij."

Maar de dieven waren wel kieskeurig want ze hoefden niet alles te hebben wat er nog onder de veranda stond. "Al mijn sierkussens en tierelantijntjes waren waarschijnlijk niet hun smaak, want die hebben ze laten liggen."

Karin en haar man vermoeden dat er meerder daders waren. "De bank en stoel zijn misschien niet zo zwaar, maar wel groot en lomp. Die krijg je niet zomaar weg. Dat geldt al helemaal voor de tafel. Daar hebben we een paar jaar geleden een massief eikenhouten blad op laten zetten. Dat is alleen niet te tillen."

''We willen natuurlijk niet dat de daders terugkomen.''

Het is niet de eerste keer dat er in Karins buurt spullen worden gestolen uit de tuin. Haar buren zijn ook beroofd van hun loungeset en tot twee keer toe van hun jacuzzi. Toch is Karin behoorlijk geschrokken dat ook zij slachtoffer is geworden. ''Mijn man en ik willen ook niet meteen een nieuwe set halen. Sowieso is het afwachten wat de verzekering zegt, maar daarnaast willen we ook niet dat de daders meteen terugkomen om ook deze te jatten.''

De lege plek waar eerst Karin's loungeset stond (foto: Karin van den Braak).
De lege plek waar eerst Karin's loungeset stond (foto: Karin van den Braak).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!