Glurende ogen op bomen zorgen voor sprookjesachtig bos in Son en Breugel

26 mei 2021 om 14:54 • Aangepast 26 mei 2021 om 15:19
nl
Tientallen witte oogjes staarde woensdagmiddag naar Agnes van den Elsen (41) toen ze met haar hond Bo door het bosje aan het veld bij de Beemdstraat in Son en Breugel liep. “Dit vind ik zo grappig. Ik werd er helemaal vrolijk van”, vertelt ze.
Profielfoto van Jade Smith
Geschreven door
Jade Smith

In het kleine bos langs de Dommel lopen volgens Agnes bijna geen mensen. “Het is een mooi stukje, maar ook een beetje een verdwaalhoekje. De ogen staren mij recht aan. Het is een heel gek gezicht, maar ik word er vrolijk van”, zegt Agnes.

"Het is mysterieus en sprookjesachtig."

De ogen zijn op verschillende bomen in het bos aangebracht. “Er loopt een kronkelpad door het bos. Sommige bomen met oogjes staan van het pad af. De ogen leiden je door het bos heen.”

Agnes denkt dat de ogen zijn getekend voor een kinderfeestje. “De witte oogjes kunnen oplichten als het wat gaat schemeren. Misschien is het voor een spannende tocht voor een kinderfeestje geweest. Ik heb geen idee wie het heeft getekend, maar het is een mysterieus en sprookjesachtig iets”, zegt Agnes lachend.

"De ogen moeten de afgelopen dagen zijn getekend."

Dagelijks wandelt Agnes deze route met haar hond Bo. “Mijn man zei dat de ogen al een paar dagen op de bomen zitten, maar ik heb er volgens mij afgelopen weekend nog gelopen en ze niet gezien. Dus moeten de ogen de afgelopen dagen zijn getekend."

De kunstenaar is nog onbekend, maar laat mensen op sociale media met een glimlach achter. Wie weet waar de ogen vandaan komen, kan mailen naar [email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!