PSV moet nu drie voorrondes spelen om Champions League te halen

26 mei 2021 om 23:55 • Aangepast 27 mei 2021 om 12:54
nl
De route naar een Champions League-ticket is er woensdagavond niet makkelijker op geworden voor PSV. Doordat het Spaanse Villarreal de Europa League won, moeten de Eindhovenaren een extra kwalificatieronde spelen. Nu stroomt PSV al in de tweede kwalificatieronde in en moet drie rondes zien te overleven om zich te plaatsen voor het miljoenenbal.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Bij Engels succes in de finale zou PSV een kwalificatieronde later instromen, omdat United al via de eigen competitie geplaatst was voor de Champions League. Maar zo gunstig verliep het dus niet voor PSV. Na een zinderende penaltyserie waarbij zelfs de keepers van Manchester United en Villareal een pingel moesten nemen, trok Villarreal aan het langste eind. Daardoor begint het nieuwe seizoen voor PSV nu al op 21 of 22 juli.

Twee weken eerder
Bij winst van United zou PSV de eerste wedstrijd pas spelen op 3 of 4 augustus. Nu moet PSV dus al twee weken eerder starten en dus ook een ronde extra zien te overleven.

En dat is een flinke streep door de rekening voor de ploeg van trainer Roger Schmidt. PSV zal eind juni al weer moeten beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. En dat zal gaan gebeuren met een selectie die bij lange na nog niet compleet is. Het EK is op dat moment nog in volle gang en de transfermarkt zal nog niet op volle toeren draaien.

Mogelijke tegenstanders
PSV kan in die tweede voorronde van de Champions League loten tegen het Oostenrijkse Rapid Wien, het Turkse Galatasaray of het Deense Midtjylland. De loting is op 16 juni.

Speeldata
Tweede kwalificatieronde: 20 of 21 juli en 27 of 28 juli

Derde kwalificatieronde: 3 of 4 augustus en 10 of 11 augustus

Play-off-ronde: 17 of 18 augustus en 24 of 25 augustus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.