'Verbannen' kabouters hebben nieuwe huisjes: 'Het lijkt wel magie'

27 mei 2021 om 12:51 • Aangepast 28 mei 2021 om 09:34
nl
Even was er paniek in het Moretusbos in Putte, want daar waren de populaire 'kabouterhuisjes' laatst plotseling verdwenen. Nu hebben de vrolijke creaties van Kelly Wanrooy een nieuw plekje gekregen in het bos, waar ze wél mogen blijven staan.
Profielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

Wie binnenkort het Moretusbos bezoekt, moet maar eens goed om zich heen kijken. In totaal kunnen daar nu vier miniatuurhuisjes worden ontdekt en daar gaan er de komende maanden nog wat bij komen. "Het lijkt wel magie," vertelt Kelly enthousiast over de terugkeer van de miniatuurhuisjes. "Een paar maanden terug werden de kaboutertjes nog verbannen door de boswachter, maar door de gemeente Woensdrecht hebben ze nu een nieuw onderkomen."

Overigens had het vertrek van de kleine vrienden wel een reden. De oude huisjes waren namelijk met spijkers onder aan de stam bevestigd. Dat zou gevaarlijk kunnen zijn voor de boom én voorbijgangers. "Bovendien stonden ze op grondgebied van Staatsbosbeheer," legt wethouder Jeffrey van Agtmaal uit. "Toen ze daar helaas weg moesten, hebben wij als gemeente meegezocht naar een nieuw onderkomen."

"Ze mochten zelf kiezen wat voor deurtjes en gordijnen ze wilden. Ik heb die bestelling aangenomen en ben er mee aan de slag gegaan."

En dat werd gevonden. Voor Kelly was dat het teken om snel aan de slag te gaan en nieuwe huisjes in elkaar te knutselen. "In opdracht van de kabouters," zegt ze zelf. "Ze mochten zelf kiezen wat voor deurtjes en gordijnen ze wilden. Ik heb die bestelling aangenomen en ben er mee aan de slag gegaan." Daar is ze inmiddels behoorlijk handig in geworden. "Ik ben een minuutje of twintig bezig om de vormen in het hout te hakken. Dan nog een minuutje of tien verven en dan staat er een fijn huisje."

Ook van Agtmaal is blij dat de kleinste bewoners van de gemeente weer terug zijn. "Zo'n initiatief zie je niet elke dag. Er gebeurt in het bos eigenlijk te weinig voor kinderen. Nu kunnen zij de speciale routes langs de huisjes volgen en daar lekker bij wegdromen."

"Ze wonen prachtig bij de bloemetjes."

Kelly twijfelt er niet aan dat de kabouters het naar hun zin zullen hebben op hun nieuwe plek. "Ze wonen prachtig bij de bloemetjes. Als ze vanavond helemaal gesetteld zijn, zullen ze ongetwijfeld heerlijk slapen."

In een half uurtje is Kelly klaar met een huisje. (Foto: Kimberley Mies)
In een half uurtje is Kelly klaar met een huisje. (Foto: Kimberley Mies)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.