Leiden beslist titelstrijd met derde zege op basketballers Heroes Den Bosch

28 mei 2021 om 07:42 • Aangepast 29 mei 2021 om 07:19
nl
De basketballers van Heroes Den Bosch zijn er niet in geslaagd zich donderdag terug te knokken in finale van de play-offs om de landstitel. De ploeg van coach Jean-Marc Jaumin verloor ook de derde wedstrijd in de best-of-fiveserie tegen ZZ Leiden, dat zo voor de vierde keer in de clubgeschiedenis lanskampioen is. Het werd in Zuid-Holland 90-74.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Heroes begon nog goed in de Vijf Meihal in Leiden. De ploeg uit Den Bosch nam in de beginfase brutaal een 19-9 voorsprong, maar halverwege had Leiden die achterstand alweer omgebogen in een 49-43 voorsprong.

Opvallend
Na de pauze was het vooral eenrichtingsverkeer van de thuisploeg. Na de derde periode stond het 74-56 en was de wedstrijd gespeeld. Zo kon al ver voor het eind van de wedstrijd het Leidse feestje beginnen. Het vierde kwart was een formaliteit en het duel eindigde in 90-74, waarmee de sweep, zoals een overwinning in een serie zonder nederlaag wordt genoemd, een feit was.

De sweep in de finale van de play-offs is opvallend, want tijdens de reguliere competitie was Heroes dit seizoen telkens een maatje te groot voor Leiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.