Video

The Voice Senior-winnaar Jimi Bellmartin (72) overleden

28 mei 2021 om 10:39 • Aangepast 31 mei 2021 om 10:16
nl
Zanger Jimi Bellmartin uit Vught is overleden na een kort ziekbed. Dat bevestigt zijn familie. Bellmartin won in 2018 The Voice Senior. Hij werd 72 jaar.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Jimi werd geboren als Jimi Silawanebessy in Bogor, Indonesië en kwam als 1-jarig jongetje naar Den Bosch. Hij was in de jaren '70 en '80 actief als soulzanger maar zette zijn carrière daarna een tijdje op een lager pitje. In 2018 won hij het eerste seizoen van The Voice Senior en brak hij door bij het grote publiek. Maar liefst twee miljoen mensen keken naar de finale.

Volgens een van zijn vrienden uit Vught, Njong de Fretes was het altijd feest als Jimi ergens zong. "Hij was de soulman van de Molukkers. Hij was echt een held. Zeker toen hij als eerste The Voice Senior won. Het is een groot verlies."

Zo denkt ook de vaste chauffeur van Jimi, Paul Selanno:"Waar Jimi zong, daar gingen altijd bussen vol Molukse fans mee. Ik reed graag voor hem. Hij zorgde bij optredens altijd dat er goed en eten en drinken was. Het was voor mij ook een uitje. Jimi was een vriend voor mij".

Na zijn winst mocht Bellmartin een EP opnemen en optreden in de Ziggo Dome. In 2019 stond hij twee avonden in de Johan Cruijff ArenA tijdens de concerten van De Toppers. Maar voor de Molukkers was hij ook een hele bekende zanger op vele Pasar Malam's.

Jimi woonden jarenlang in Kamp Vught. Hij maakte samen met Ernst Jansz een nummer over Barak 23, de plek waar hij woonde met zijn familie. Het liedje was voor veel Molukkers, zoals Njong de Fretes heel dierbaar. "Het was een ode aan zijn moeder, heel herkenbaar".

Wachten op privacy instellingen...

Steunbetuigingen
Onder andere binnen de Molukse gemeenschap wordt met veel verdriet gereageerd op het overlijden van Jimi. Op social media worden veelvuldig steunbetuigingen en mooie woorden over de zanger gedeeld.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!