Chaos op het spoor door grote storing: treinverkeer start weer op

31 mei 2021 om 14:36 • Aangepast 1 juni 2021 om 11:59
nl
Door een grote storing lag het treinverkeer in vrijwel het hele land stil. De oorzaak was een landelijke storing aan het telefoniesysteem. Dat had gevolgen voor de bediening van seinen en wissels, meldt de NS. Het treinverkeer wordt vanaf 16.00 uur weer opgestart, maar het zal nog een tijd duren voor er weer een volledige dienstregeling is, meldt spoorbeheerder ProRail.
Profielfoto van Rebecca SeunisProfielfoto van ANP
Geschreven door
Rebecca Seunis & ANP

"Als je je reis kunt uitstellen, is het verstandig om op een later moment op reis te gaan", aldus de NS. De treinen zullen waarschijnlijk tot vier uur maandagmiddag helemaal niet rijden. Veel treinen van de regionale vervoerders zullen waarschijnlijk wel kunnen blijven rijden.

Treinen met reizigers die al onderweg waren kwamen niet opeens stil te staan door de storing. "Alle treinen rijden door naar een perron", aldus een woordvoerder van NS.

Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail zei dat door een landelijke storing met het telefoniesysteem, treinverkeersleiders niet konden communiceren met de machinisten van vervoerders. "Dat is essentieel om treinen te laten rijden, dus daarom hebben we besloten een groot deel van het land stil te leggen."

Het treinverkeer ligt stil (foto: NS).
Het treinverkeer ligt stil (foto: NS).

De landelijke storing op het treinspoor treft ook vervoerder Arriva. Volgens een woordvoerster is er een storing op het Arriva-netwerk rond Eindhoven.

Provider Mobirail is volgens ProRail naar een maximumcapaciteit opgeschaald om de storing te ontdekken. Zodra die is verholpen, verwacht de ProRail-woordvoerder dat reizigers nog de rest van de dag effect zullen ondervinden van de storing. "Het duurt dan nog lang voor alles is opgestart, dat is een grote puzzel, dus reizigers zullen nog flinke tijd last hebben van de storing." Volgens vervoerder NS wordt er vanaf dinsdag weer volgens de normale dienstregeling gereden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.