Video

Medewerkster na overval op kledingzaak: 'Heb moord en brand geschreeuwd'

31 mei 2021 om 18:10 • Aangepast 1 juni 2021 om 11:32
nl
Een medewerkster van kledingwinkel Inverno in Someren stond doodsangsten uit, toen twee gemaskerde mannen die zaak binnen drongen. Dit gebeurde op 15 april. Het slachtoffer deed maandagavond haar verhaal in Bureau Brabant.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De vrouw was aan het werk en stond met haar rug naar de deur. “Op een gegeven moment hoor ik geritsel. Ik draai me om…”

Twee overvallers stonden plotseling voor haar neus. Ze schreeuwden naar de vrouw dat ze moest gaan liggen. “Ik heb moord en brand geschreeuwd. Wat gebeurt hier? Het was halftwee ’s middags. Het is een afschuwelijke film.”

"Ik heb de longen uit mijn lijf geschreeuwd."

“Ik ben in de foetushouding gaan liggen, heb mijn handen op mijn hoofd gedaan en dacht alleen maar: laat me met rust. Ik heb de longen uit mijn lijf geschreeuwd.”

De daders wisten precies waar ze moesten zijn. Ze liepen doelgericht op de duurdere spijkerbroeken af. Ze stopten de kleding waarschijnlijk in een dekbedovertrek en gingen er vervolgens op een zwarte Vespa-scooter vandoor. De waarde van de buit wordt geschat op 10.000 euro.

Een dag voor de overval hadden de mannen de omgeving rond de kledingwinkel verkend. Een werkwijze die vrij gebruikelijk is bij dit soort overvallen, zegt de politie.

"Sinds de overval heb ik vier ogen en vier oren."

De overval heeft veel indruk gemaakt op het slachtoffer. “Sindsdien heb ik vier ogen en vier oren. Af en toe gaat het goed, maar soms speelt het weer op. En als ik buiten ben, ben ik heel alert.”

Beelden van de overval (beeld: Bureau Brabant).
Beelden van de overval (beeld: Bureau Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.