Ruiten van bloemist vernield, politie houdt verdachte aan na achtervolging - Omroep Brabant

Ruiten van bloemist vernield, politie houdt verdachte aan na achtervolging

31 mei om 16:43 • Aangepast 1 juni om 10:50
Waarom de ruiten werden ingeslagen, is nog een groot mysterie. (Foto: Christian Traets Fotografie)
Waarom de ruiten werden ingeslagen, is nog een groot mysterie. (Foto: Christian Traets Fotografie)
Flink schrikken voor Jeroen van Dorsten, eigenaar van bloemenwinkel Peet’s bloemenshop. Bij zijn winkel op het Dijkcentrum in Roosendaal werden zondagnacht alle winkelruiten vernield.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door
Sven de Laet

Een buurtbewoner hoorde rond half vijf glasgerinkel en belde de politie. “Ik had die agenten al aan de lijn toen ze bij de winkel aankwamen,” vertelt Jeroen. “Toen zagen ze dat niet één, maar álle ruiten waren ingeslagen.” Waar hij de actie aan verdiend heeft, blijft een groot raadsel voor de bloemist. “Het was waarschijnlijk gewoon een of andere malloot.”

De politie had de verdachte al snel te pakken. De 29-jarige verdachte is – na een korte achtervolging – in de buurt van de bloemenwinkel aangehouden. De man was duidelijk te herkennen, want hij had het nodige gereedschap bij zich.

"Het is een kwestie van puin ruimen en weer doorgaan."

Zelf heeft Jeroen de schade nog niet gezien. “Ik ben op weg naar een bloemenveiling. Maar ik heb van het personeel gehoord dat de ravage enorm is.” Tijd om bij de pakken neer te zitten, is er niet. “Het is een kwestie van puin ruimen en weer doorgaan.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...