Video

Kettingbotsing op A58 bij Gilze, auto op kop

2 juni 2021 om 16:22 • Aangepast 4 juni 2021 om 13:25
nl
Meerdere auto's zijn woensdag rond halfvier op elkaar gebotst op de A58 bij Gilze. Door het ongeluk is de rechterrijstrook dicht en stond er een lange file, die pas rond zes uur verdween.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Tussen Tilburg-Centrum West en Bavel stond op het hoogtepunt zeven kilometer file, meldt de ANWB.

Bij de botsing kwam een van de autos op z'n kop te liggen. Vier andere wagens raakten beschadigd. Twee ambulances kwamen ter plaatse om twee gewonden te behandelen.

Veroorzaker ongeluk doorgereden
Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto’s getakeld. Volgens een getuige is de veroorzaker van het ongeluk na de botsing doorgereden.

's Ochtends was het op dezelfde snelweg ook al raak, toen in de richting van Tilburg. Omdat de twee meest linkerrijstroken geblokkeerd waren door het ongeval, sloot Rijkswaterstaat de verbindingsweg van de A16 vanuit Breda richting de A58 naar Tilburg af door twee rode kruizen.

Kruizen genegeerd
Die werden door veel automobilisten en vrachtwagenchauffeurs genegeerd. Toen een weginspecteur van Rijkswaterstaat met zijn auto de twee rijstroken blokkeerde, reden automobilisten alsnog vlak langs zijn auto en vervolgens over het puntstuk om toch maar de afgesloten weg op te kunnen.

Uiteindelijk werd de weg met verkeerskegels verder geblokkeerd, zodat mensen er echt niet meer langs konden. Of er boetes uitgeschreven zijn, is niet bekend.

Dinsdagochtend was het ook al raak. Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Dinsdagochtend was het ook al raak. Foto: Tom van der Put/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.