Arriva wil nachttrein terug: vanaf Eindhoven en Den Bosch naar Schiphol

3 juni 2021 om 11:26 • Aangepast 4 juni 2021 om 11:27
nl
Met de nachttrein vanuit Eindhoven of Den Bosch naar Schiphol. Als het aan Arriva ligt wordt dat vanaf 2023 werkelijkheid.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

In eerste instantie is het de bedoeling dat de nachttrein één keer per week gaat rijden op vrijdagnacht.

De trein die ook door Brabant rijdt, vertrekt om 01.00 uur in Maastricht. Vervolgens rijdt de trein via Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid naar Schiphol. Daar komt de trein iets voor 03.30 uur aan. Via dezelfde route rijdt de trein tussen 05.30 en 07.45 uur terug.

Het andere traject dat Arriva voor ogen heeft, verbindt Groningen met Schiphol. Als de nachttreinen in de smaak vallen bij de reizigers, volgen op een later moment mogelijk meer trajecten. Met de nachttreinen hoopt Arriva te kunnen concurreren met de NS, dat een monopoliepositie heeft als het om treinvervoer gaat.

Tot 2015 reden er 's nachts treinen van de NS tussen de Randstad en de vijf grote steden van Brabant: Breda, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Helmond. Dat stopte, omdat de steden en de provincie niet langer voor de kosten wilden opdraaien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!