Parcours van freestyle mountainbikers moet weg: 'Ga met ons in gesprek'

6 juni 2021 om 10:00 • Aangepast 6 juni 2021 om 11:04
nl
De freestyle mountainbikers van Bikepark Lido in Waalwijk dreigen hun geliefde plek kwijt te raken. De houten schansen aan de Vijverlaan waar ze op ‘freestylen en dirtjumpen’ moeten weg. De gemeente Waalwijk wil dat de bikers het park, dat eerst nog gedoogd werd, binnen een maand platgooien.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Het is ontzettend balen en rot. Het is de plek waar je iedere dag bent om te trainen. Het is onze passie en als het plat gaat dan hebben we dat niet meer”, vertelt Jordy Kuijpers. De 18-jarige is medeoprichter en bouwer van het park.

Bikepark Lido werd drie jaar geleden zelf aangelegd door een groep van zeven jongeren. Er staan zo’n twintig schansen en hindernissen. De gemeente Waalwijk hanteerde een gedoogbeleid. Wel moest er een stichting komen, legt Jordy uit.

Gerommel binnen stichting
Binnen de stichting Bike-Park Lido is alleen gerommel. Een paar leden zijn opgestapt en om die reden werd de stichting opgeheven. Dat gebeurde deze week en volgens Jordy hing de gemeente meteen aan de lijn. “Omdat er nu geen stichting meer is en het park op grond van de gemeente is, zijn zij verantwoordelijk als er iets gebeurt. Dat willen ze niet en dus moeten we weg.”

Jordy baalt ervan dat het allemaal zo snel gaat. “Waarom voeren ze niet eerst een gesprek met ons? Dan kunnen we kijken of er een nieuwe stichting komt of dat we misschien met iemand kunnen gaan samenwerken. Er wordt helemaal niet meegedacht over een oplossing.”

“De samenwerking ging eerst altijd wel goed. We hadden ook contact met verschillende handhavers. Als we iets nodig hadden, konden we het gewoon vragen en hielpen ze ons. En nu dus niet eens een gesprek.”

De jonge mountainbiker hoopt dat hij samen met de anderen de gemeente Waalwijk toch nog kan overtuigen. “We hebben ongeveer acht ‘vaste gasten’. Maar op een mooie dag is er wel twintig man. Het wordt echt goed bezocht”, vertelt hij. "We gaan een petitie starten."

Dinsdag volgt er waarschijnlijk meer duidelijkheid voor de mountainbikers. Dan vergadert het college van Waalwijk over de toekomst van het Bikepark.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.