Wateroverlast in Deurne, straten staan blank tot frustratie van bewoners

3 juni 2021 om 18:04 • Aangepast 4 juni 2021 om 17:27
nl
De warmte van de laatste dagen wordt verdreven door onweersbuien. En die korte hevige regenval zorgt voor wateroverlast in Deurne. Straten staan blank en dat is niet de eerste keer. Buurtbewoners zijn het zat.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Bewoners van onder meer de Veldstraat en de Helmondseweg in Deurne kunnen er de klok bijna op gelijk zetten. Bij noodweer hebben ze wateroverlast. De straten lopen onder en auto's staan met hun wielen in het water.

In 2017 ging de Helmondseweg al op de schop. De weg werd opengebroken en de riolering werd vervangen. Een dubbele riolering moest ervoor zorgen dat het water sneller wegloopt.

De Helmondseweg in Deurne staat blank. Privéfoto.
De Helmondseweg in Deurne staat blank. Privéfoto.

"Dat is in bijna heel de straat gedaan, maar niet bij ons deel", zegt Twan Aldenzee. "Waarom ze dit deel hebben overgeslagen weet ik niet. Maar het loopt iedere keer bij regen vol. Het is al meerdere keren gemeld bij de gemeente, maar er wordt niets gedaan."

"De bewoners hebben de straat afgesloten en de putten opengezet"

De vervanging van de riolering kan helpen, weet Dave van Hattem die aan de Kokmeeuw in Deurne woont. Hij had veel last van wateroverlast, tot de gemeente ingreep. Nu houdt hij zijn voeten droog. Hij maakt zich echter zorgen om andere straten waar de bewoners minder geluk hebben.

De Veldstraat in Deurne. Privéfoto.
De Veldstraat in Deurne. Privéfoto.

"De Veldstraat ligt hier vlakbij. Ook daar is de riolering vervangen, maar dat helpt niet. De bewoners hebben de straat nu zelf afgesloten met hekken en de putten open gemaakt, zodat het water sneller weg kan stromen."

"Excuses waar je niets mee kan"
Volgens Van Hattem negeert de gemeente de klachten van buurtbewoners. "De gemeente heeft destijds beloofd dat na de aanpassingen de overlast verleden tijd zou zijn. Dat is niet zo. Verschillende buurtbewoners hebben gebeld, maar de gemeente zegt dat het water wel wegtrekt en dat het kinderziektes zijn. Er zijn allerlei excuses waar je niets mee kan, de buurtbewoners worden afgescheept."

Bij de gemeente Deurne kon donderdag niemand antwoord geven op vragen van Omroep Brabant over de aanpak van de problemen.

Wat weet jij over noodweer? Test je kennis in onze quiz:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!