Video

Arie (78) trekt elke maand aan de bel bij de politiek met zijn wereldbol

5 juni 2021 om 11:31 • Aangepast 7 juni 2021 om 12:16
nl
Jezelf druk maken om het klimaat en de toekomstige generaties. Dat wordt vaak gezien als een onderwerp voor jongeren. Niets is minder waar, bewijst Arie Bijl. De zeventiger ziet de opwarming van de aarde met lede ogen aan, en komt maandelijks in actie.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Want zoals het nu gaat met de aarde is catastrofaal, vindt de 78-jarige Bosschenaar. En dus pakt hij elke maand de microfoon op tijdens 'Informeren en ontmoeten', waar Bosschenaren kunnen inspreken over wat hen bezig houdt. "Natuurlijk is het klimaat een wereldwijd thema, maar ik kan dat niet behappen. De gemeenteraad in Den Bosch kan ik wél aan."

Dtv Nieuws maakte de volgende reportage:

Met zijn kenmerkende wereldbol in de hand, vertelt hij wat er beter kan. "Denk aan het verduurzamen van woningen, maar ook het simpelweg méér opwekken van duurzame energie. Ik kan tig dingen noemen waarmee de gemeente al snel aan de slag kan."

Voelt Bijl zich nog serieus gekomen, na telkens dezelfde boodschap te verkondigen? "Tja, dat hangt ook van de partij af natuurlijk. Ze zullen van rechts ongetwijfeld wel eens denken: 'daar hedde 'm weer.'"

Stoppen?
Desondanks denkt de zeventiger nog lang niet aan stoppen. "Dat ga ikzelf niet meer meemaken, en jij ook niet!", lacht hij naar de verslaggever. "2030 is een belangrijk jaar. Dan moet er bijna de helft minder CO2 uitgestoten worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.