Burgemeester sluit Kruisstraat in Eindhoven na toenemende overlast

4 juni 2021 om 19:27 • Aangepast 5 juni 2021 om 19:23
nl
Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven laat de rumoerige Kruisstraat in de stad voortaan 's avonds en 's nachts afsluiten. Reden hiervoor is de toenemende overlast in de straat. Die afsluiting duurt van acht uur 's avonds tot vijf uur 's morgens.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De maatregel gaat zaterdag in. Bij deze straat en rond de aansluitende Woenselse Markt liggen tientallen kleine winkels en eetgelegenheden.

Politie nadrukkelijk aanwezig
De gemeente probeert samen met andere instanties zoals belastingdienst, justitie en politie al twee jaar de overlast te bestrijden. De politie is nadrukkelijk aanwezig in de wijk.

Sinds 15 mei zijn er camera's op de Woenselse Markt geplaatst, zodat de politie snel kan reageren op verstoringen van de openbare orde. Maar dat bleek onvoldoende, aldus Jorritsma.

Overlast door toeterende auto's
’s Avonds is er steeds meer overlast door auto’s, die luid toeterend en met brullende motoren de rust verstoren. Omdat eerdere maatregelen niet hielpen, besluit de gemeente nu de straat in de nachtelijke uren af te sluiten.

"Mocht de huidige inzet en de genoemde aanvullende maatregel niet voldoende opleveren, weet dan dat we al volop werken aan andere mogelijke maatregelen om de leefbaarheid en veiligheid in het gebied te verbeteren", waarschuwt Jorritsma.

Extra maatregel
Hij laat weten dat "deze afsluiting een extra maatregel is bovenop de toch al forse inzet met veel politiemensen en cameratoezicht in dit gebied. Als de situatie erom vraagt, zoals nu, 'schakelen we bij'", schrijft hij in een verklaring. De maatregel is afgestemd met buurtbewoners en ondernemers.

Het gebied dat wordt afgezet (bron: Gemeente Eindhoven).
Het gebied dat wordt afgezet (bron: Gemeente Eindhoven).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.